Tuotetietoa

Peura Collection tuote- ja kokotietoa. Suurin osa Peura Collectionin vaatteista sopii 38-42 kokoja käyttäville. Vaatteet ovat yhden koon tuotteita, jotka monipuolisten mallien sekä joustavien materiaalien ansiosta imartelevat monia vartalotyyppejä. Hoikemmalle vartalolle mekot istuvat rentoina, mutta hyvin laskeutuvina. Isommalle koolle mekkojen leikkaus on suunniteltu niin, että se imartelee kauniita muotoja. Peura Collectionin housuissa on todella joustava stretch-materiaali, joka takaa hyvän istuvuuden. Neuleet ovat hyvin joustavaa materiaalia.

Peura Collection materiaalit

Peura Collection käyttää luonnonmateriaaleja, kuten pellavaa.

Pellava

Pellava on ekologinen luonnonmateriaali. Se tuntuu iholla miellyttävältä ja imee kosteutta tehokkaasti. Pellavalla on tapana muuttua vuosien aikana ja pesusta toiseen entistäkin pehmeämmäksi ja imukykyisemmäksi. Pellavakuitu on luonnostaan antibakteerinen, eikä allergisoi herkkää ihoa. Pellavan ekologisuus saa alkunsa jo pellolta, sillä sen viljely ei vaadi keinotekoista kastelua, vaan se tulee toimeen sillä, minkä luonto sille ravinnoksi tarjoilee. Pellavatekstiilit ovat pitkäikäisiä, pehmenevät ja paranevat käytössä vuosien kuluessa ja lisäksi kulutuksen kestävyys on pellavalla erinomainen.

Pellavavaatteen hoito ja huolto

Pellava on luonnonkuitu, joka hylkii likaa. Pellavaa ei tarvitse pestä kovin usein, tuulettaminen riittää. Se ei tarvitse voimakkaita pesuaineita ja pellava tuotteet tulee pestä nurin 40 asteessa. Pellavat on hyvä pestä erillään muista tuotteista, koska niistä saattaa irrota nukkaa. Pellava saattaa kutistua pesussa 5-7% varsinkin pituutta. Nykyisin useat pellavatuotteet ovat valmiiksi kutistettuja. Pesty tuote kannattaa oikoa märkänä ja hieman kosteana.

Peura Collection käyttää luonnonmateriaaleja, kuten silkkiä.

Silkki

Silkistä ommellut asut eivät vain näytä laadukkailta ja ylellisiltä, vaan ne myös tuntuvat siltä. Silkkikankaissa on kyse kangaslaadusta, joka on peräisin eläinperäisestä luonnonkuidusta. Monimutkainen valmistusprosessi antaa tälle ylelliselle materiaalille sen arvon. Kiillon lisäksi silkki erottuu edukseen viileän tuntunsa ja sileän laskeutuvuutensa ansiosta. Siksi silkkiä voi käyttää erittäin hyvin morsius- ja iltamuotiin sekä juhlavaatteisiin.

Silkkivaatteen hoito ja huolto

Silkkivaate viilentää kuumalla ja lämmittää kylmällä ilmalla. Silkki on ihanan ylellinen luonnonkuitu, joka edellyttää oikeaoppista hoitoa. Silkkituotteet on hyvä pestä niille tarkoitetulla pesuaineella, haaleassa väljässä vedessä tai koneen silkkipesuohjelmalla 30 asteessa. Silkkiä on hyvä myös tuulettaa raikkaassa ilmassa, ei kuitenkaan suoraan auringonvalossa, koska se haalistuu herkästi. Vältä myös kemikaaleja; deodorantteja, hajuvesiä sekä hiustuotteita. Silitä silkkivaatteet nurjalta puolelta.

Peura Collection käyttää luonnonmateriaaleja, kuten puuvillaa.

Puuvilla

Puuvilla on pehmeä kuitu, josta tehtyä kangasta käytetään usein vaatetuksessa sekä langoissa. Puuvillasta tehdyt vaatteet ovat hengittäviä, eikä puuvilla yleensä kutita tai ärsytä ihoa villan tavoin. Puuvillaa arvostetaan sen hyvien ja kestävien ominaisuuksien vuoksi: puuvilla imee hyvin kosteutta, se on vahva myös märkänä ja se kestää hyvin toistuvia pesuja. Puuvilla ei sähköisty ja sitä on helppo värjätä. Puuvillakankaista ommellaan usein kestäviä ja pestäviä perusvaatteita koko perheen käyttöön.

Puuvillavaatteen hoito ja huolto

Puuvilla on kestävä luonnonkuitu ja siksi hyvin yleinen kangasmateriaali. Se on miellyttävä iholla, mutta ei kovinkaan lämmin. Puuvilla rypistyy herkästi, joten se kannattaa oikoa kuivumaan laitettaessa. Se, kuten muutkin luonnonkuidut pitävät tuulettamisesta. Puuvillaiset vaatteet suositellaan pestäväksi nurinpäin. Vedenlämpötila vaihtelee 40 -60 astetta. Puuvilla ei lähde puhtaaksi helposti, joten 60 astetta on varmin tapa saada puhdasta jälkeä. Kannattaa kuitenkin lukea tuotelapusta pesuohje, koska värjätyt tuotteet voivat päästää väriä liian kuumassa lämpötilassa.

Peura Collection käyttää luonnonmateriaaleja, kuten viskoosia.

Viskoosi

Viskoosi on selluloosasta valmistettu muuntokuitu, joka laskeutuu kauniisti, hengittää ja tuntuu mukavalta ihoa vasten. Viskoosia käytetään vaatetuskankaana muun muassa puseroissa, hameissa ja mekoissa, ja se sopii mainiosti myös vuorikankaaksi. Materiaali kehitettiin alun perin edullisemmaksi silkin korvikkeeksi, ja sileä ja kiiltävä kangas onkin saavuttanut suurta suosiota vaateteollisuudessa sekä kotiompelijoiden keskuudessa. Viskoosi sopii erityisen hyvin painetuksi kankaaksi, sillä sileäpintainen ja kiiltävä pinta saa värit toistumaan kauniina.

Viskoosivaatteen hoito ja huolto
Viskoosi on luonnonkuidusta kemiallisesti jalostettua kuitua, johon on saatu yhdistettyä luonnonkuitujen ja keinokuitujen hyviä ominaisuuksia. Viskoosi on hyvin laskeutuva ja miellyttävä materiaali iholla. Se kuitenkin rypistyy herkästi ja voi myös kutistua pesussa varsinkin liian kuumassa vedessä. Suositeltu pesuohjelma on 30-40 astetta. Viskoosituotteet on parasta silittää hieman kosteana sille tarkoitetulla lämpötilalla

Scroll to Top